CODE NIGHT #10 – MOBILE UX

Att glada användare och kunder är viktigt fattar alla. Och som utvecklare får man sådana genom bra användarupplevelser. Fokus på UX, med andra ord. Men en stor utmaning med UX är att man uppnår det på olika sätt i olika applikationer och tjänster, och framför allt på olika klientenheter.

På Code Night #10 den 31 maj tittar vi närmare på hur du som utvecklare och designer kan arbeta för att öka användarupplevelsen i mobilen, med förhoppningen att inspirera dig. Varmt välkommen!

  • Här börjar arbetet med att att skapa en bra användarupplevelse i mobilen

  • Så kombinerar du bäst ett användargränssnitt för desktop och mobile

  • Vem äger ansvaret för en bra användarupplevelse?

TALARE & WORKSHOPLEDARE

Klicka på respektive talare för att läsa mer.

KVÄLLENS PROGRAM

17.30

REGISTRERINGEN ÖPPNAR

Mingel, enklare mat, snacks och dryck.

18.00

HEJ OCH VÄLKOMNA!

Kvällens moderator Sophia Nilsson drar igång kvällen.

18.05

BUDORDEN SOM ALLTID GÄLLER FÖR UX

Det är väldigt subjektivt hur ett bra användargränssnitt ska se ut och fungera, och alla tycker olika. Men det finns saker som alla är överens om ska finnas i ett bra användargränssnitt. Och det finns problem som alla vill undvika. Microsofts Tess Ferrandez tar dig med på en rundtur bland egenskaper som finns i alla bra användargränssnitt och problem som bör hållas på armlängds avstånd, oavsett om man bygger mobilappar, webbappar eller till och med hårdvara.

Tess Ferrandez, Utvecklarevangelist, Microsoft

18.35

6 UX TIPS FÖR UTVECKLARE

Alla som bygger applikationer är inte utbildade UX-designer, eller ens esteter för den delen. Men folk som vanligtvis fokuserar på kod får ändå ofta till uppgift att ansvara för användarupplevelsen i applikationerna de bygger. Här tipsar Anna Goude om hur utvecklare kan få styr på UX-design för mobilen med enkla medel.

Anna Goude, UX Designer, Advanze Consulting Group

18.55

KORT MINGELPAUS

19.10

OM DET GÅR FÖR LÅNGSAMT SPELAR DET INGEN ROLL HUR SNYGGT DET ÄR

Det finns så klart många aspekter på UX, från affärsmässiga till estetiska. Men de mjukare aspekterna spelar ingen roll i slutändan om inte koden för applikationen är optimerad. Här berättar Javascriptgurun Peter Svensson om vad som är viktigt för att optimera användarupplevelsen i mobilappar, både för webbaserade appar och nativeappar.

Peter Svensson, Teknikchef, Friendbase

19.35

WORKSHOPS

Du får höra en hiss-pitch om kvällens workshops innan de drar igång. Varje workshop har ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

19.45

WORKSHOP 1: Progressive webbappar i stället för native appar – så här funkar det

Progressive Web Apps är Googles senaste initiativ för att bygga webbappar som känns och upplevs som lika responsiva och snabba som vanliga native mobilappar och som även fungerar offline. I den här workshopen får du bygga en sådan app med hjälp av de senaste webbteknikerna.

FÖRBEREDELSER FÖR ATT KUNNA DELTA:
- Dator med Windows, macOS eller Linux
- Webbläsaren Chrome installerad och uppdaterad till senaste version & ett Google-konto
- TextEditor installerad (t.ex. Sublime Text, Atom eller liknande)
- Node.JS installerat (senaste versionen)

Erik Hellman, Androidutvecklare, Hellman Software

19.45

WORKSHOP 2: T&T – Spräng myten om att utvecklare inte kan UX!

UI och UX kan vara "fluffigt". Hur får vi den bästa användarupplevelsen redan från början? Måste man vara UX-expert för att det ska bli bra?
Jag ska visa ett metod som på ett enkelt och lättförståligt sätt tar fram det bästa egenskaperna i ett användargränssnitt och visar hur man stoppar problem och fällor som lätt kan uppstå.
Det här verktyget kan du använda oavsett om man bygger mobilappar, webbappar eller hårdvara.
Det är vanligt att UX först börjar utvärderas I slutet av utvecklingsprocessen. Om du tar med det redan från början så kan du spara tid, kod och till och med pengar.
Vi kommer att använda Tenets & Traps som Tezz Ferrandez introducerar 18:05. Här får ni möjlighet att testa praktiskt och se fler exempel.

Jessica Engman, CEO & UX Designer at Azm Dev

22.00

KVÄLLEN AVSLUTAS, TACK!

PLATS: SKOFABRIKEN

Code Night arrangeras på Skofabriken i Hornstull.

Adress: Hornsbruksgatan 23, Stockholm
Datum: 31 maj
Tid: 17.30 – 22.00

Frågor? Kontakta oss på codenight@idg.se

www.codenight.se