CODE NIGHT #10 – MOBILE UX

Att glada användare och kunder är viktigt fattar alla. Och som utvecklare får man sådana genom bra användarupplevelser. Fokus på UX, med andra ord. Men en stor utmaning med UX är att man uppnår det på olika sätt i olika applikationer och tjänster, och framför allt på olika klientenheter.

På Code Night #10 den 31 maj tittar vi närmare på hur du som utvecklare och designer kan arbeta för att öka användarupplevelsen i mobilen, med förhoppningen att inspirera dig. Varmt välkommen!

  • Här börjar arbetet med att att skapa en bra användarupplevelse i mobilen

  • Så kombinerar du bäst ett användargränssnitt för desktop och mobile

  • Vem äger ansvaret för en bra användarupplevelse?

TALARE & WORKSHOPLEDARE

Talarlistan uppdateras löpande med fler namn.

KVÄLLENS PROGRAM

17.30

REGISTRERINGEN ÖPPNAR

Mingel, enklare mat, snacks och dryck.

18.00

HEJ OCH VÄLKOMNA!

Kvällens moderator Sophia Nilsson drar igång kvällen.

18.05

BUDORDEN SOM ALLTID GÄLLER FÖR UX

Det är väldigt subjektivt hur ett bra användargränssnitt ska se ut och fungera, och alla tycker olika. Men det finns saker som alla är överens om ska finnas i ett bra användargränssnitt. Och det finns problem som alla vill undvika. Microsofts Tess Ferrandez tar dig med på en rundtur bland egenskaper som finns i alla bra användargränssnitt och problem som bör hållas på armlängds avstånd, oavsett om man bygger mobilappar, webbappar eller till och med hårdvara.

Tess Ferrandez, Utvecklarevangelist, Microsoft

18.35

6 UX TIPS FÖR UTVECKLARE

Alla som bygger applikationer är inte utbildade UX-designer, eller ens esteter för den delen. Men folk som vanligtvis fokuserar på kod får ändå ofta till uppgift att ansvara för användarupplevelsen i applikationerna de bygger. Här tipsar Anna Goude om hur utvecklare kan få styr på UX-design för mobilen med enkla medel.

Anna Goude, UX Designer, Advanze Consulting Group

18.55

KORT MINGELPAUS

19.10

OM DET GÅR FÖR LÅNGSAMT SPELAR DET INGEN ROLL HUR SNYGGT DET ÄR

Det finns så klart många aspekter på UX, från affärsmässiga till estetiska. Men de mjukare aspekterna spelar ingen roll i slutändan om inte koden för applikationen är optimerad. Här berättar Javascriptgurun Peter Svensson om vad som är viktigt för att optimera användarupplevelsen i mobilappar, både för webbaserade appar och nativeappar.

Peter Svensson, Teknikchef, Friendbase

19.35

WORKSHOPS

Du får höra en hiss-pitch om kvällens workshops innan de drar igång. Varje workshop har ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

19.45

WORKSHOP 1: Progressive webbappar i stället för native appar – så här funkar det

Progressive Web Apps är Googles senaste initiativ för att bygga webbappar som känns och upplevs som lika responsiva och snabba som vanliga native mobilappar och som även fungerar offline. I den här workshopen får du bygga en sådan app med hjälp av de senaste webbteknikerna.

Allt du behöver för att vara med och delta är en dator med en textredigerare, förslagsvis Atom eller Sublime Text, Git och Node.js (minst version 6.0.0), samt ett Google-konto.

Erik Hellman, Androidutvecklare, Hellman Software

22.00

KVÄLLEN AVSLUTAS, TACK!

PLATS: SKOFABRIKEN

Code Night arrangeras på Skofabriken i Hornstull.

Adress: Hornsbruksgatan 23, Stockholm
Datum: 31 maj
Tid: 17.30 – 22.00

Frågor? Kontakta oss på codenight@idg.se

www.codenight.se

Intresserad av att bli partner? Klicka här för mer information.