CODE NIGHT #11

AI FÖR UTVECKLARE

28 SEPTEMBER KL 17.30 • STOCKHOLM

[ultimatesocial_false networks=”facebook, twitter, linkedin” count=”false”]

CODE NIGHT #11 – AI FÖR UTVECKLARE

Det är omöjligt att missa att AI är på allas läppar numera. Och som vanligt när nya IT-lösningar växer fram så är det en viss grupp som bygger dem: Utvecklarna!

AI är ett väldigt brett område med olika åtskilda delområden. Men det finns en del generella, eller åtminstone vanliga, framgångsfaktorer. En sådan är smarta algoritmer, en annan att det är fullt möjligt att bygga väldigt intressanta AI-lösningar i dag och en tredje att det är ganska enkelt att skaffa sig de färdigheter som krävs.

På Code Night #11 den 28 september får du lära dig mer om detta och mycket annat. Välkommen!

TALARE & WORKSHOPLEDARE

Klicka på respektive talare för att läsa mer.

17.30

REGISTRERINGEN ÖPPNAR

Mingel, enklare mat, snacks och dryck.

18.00

HEJ OCH VÄLKOMNA!

Kvällens moderator Henric Jogin, Technical Director, IDG Sweden, drar igång kvällen.

18.05

SÅHÄR GÖR DU PRAKTISKT FÖR ATT KOMMA IGÅNG MED AI-UTVECKLING

Christian visar hur ett Tensorflow-projekt ser ut och lär dig de viktigaste begreppen. Hur börjar man och vad kan man förvänta sig och vad finns runt hörnet?

Christian Landgren, VD, Iteam

18.30

FIVE 'COOL' AI SOLUTIONS YOU CAN DEPLOY TODAY

Sure, self-driving cars are cool, but there are plenty of other AI solutions. And you can build them right now. Here are five examples.

Kevin Kyeong, Strategy Consultant, Berge

18.55

KORT MINGELPAUS

19.10

AI OCH BIG DATA FÖR ATT RADIKALT FÖRBÄTTRA SJUKVÅRDEN

Många ”pratar” om AI inom sjukvården. Vi pratar inte om AI utan håller på att radikalt förbättra sjukvården genom att applicera AI och maskininlärning för att hjälpa både patienter och vårdpersonal. Vad som ger Doctrin en unik möjlighet att applicera dessa teknologier är att vi har tillgång till enorma dataset med relevant, detaljerad, diskret och strukturerad data.

Niklas berättar om vilka problem Doctrin försöker lösa med AI, vilka möjligheter och utmaningar de har framför sig och vilken effekt på sjukvården de räknar med att åstadkomma.

PARTNER KEYNOTE: Niklas Björkman, CTO, Doctrin

19.30

HUR SVÅRT KAN DET EGENTLIGEN VARA?

Att jobba med AI är inte ouppnåeligt längre, det går att komma i gång ganska enkelt. Det som behövs är en laptop och några öppna bibliotek, sedan kan man sätta i gång och labba” sa Maria i en artikel i IDG i juni 2017. Ganska kaxigt med tanke på att hon ännu inte hade testat själv över huvud taget. Uttalandet grundade hon på att hon litar till 100 % på de utvecklare som under en längre tid sagt samma sak.

Maria tycker att det är hög tid att sluta prata och börja koda. Framförandet på Code Night kommmer hon att bygga löpande under sommaren 2017 då hon, efter åtta år utan att ha kodat en rad själv, kommer ge sig på att bygga några AI-tjänster med hjälp av de verktyg och tutorials som går att hitta. Sedan kommer hon till Code Night och delar med sig av sina erfarenheter.

Maria Idebro, Regionschef, inUse

19.55

WORKSHOPS

Du får höra en hiss-pitch om kvällens workshops innan de drar igång. Varje workshop har ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

20.00

WORKSHOP 1: APPUTVECKLING, UX OCH AI

Vad är egentligen AI och deep learning? Vad är det som gör det så intressant just nu, och vad kan det åstadkomma? AI har potential att förändra apputveckling och UX i grunden. Ingenjörer, tekniker utvecklare och samhället i stort får nya förutsättningar och möjligheter. Hur jobbar Starcounter med AI, och vilken inverkan får det på apputveckling och UX? Simon går igenom detta och mer för Code Nights besökare.

Simon Westerlind, Machine Learning Engineer, Starcounter

20.00

WORKSHOP 2: RÖSTEN ÄR DET NYA ANVÄNDARGRÄNSSNITTET

Ingen har säkert undgått att alla stora företag börjar prata om AI och bottar. Att kunna prata med sin mobil är inget nytt, men att ha enheter som är dedikerade för just röststyrning är det inte alla som har. Microsoft samarbetar med Harman Kardon och HP för att skapa enheter med Cortana-stöd. Google och Amazon har sedan länge haft Google Home och Alexa och i slutet av året kommer Apple lansera sin Homepod. Bakom dessa enheter finns skills eller bottar som kan ge oss den informationen vi behöver snabbt och smidigt.

Under denna workshop kommer vi titta på hur man kan använda tjänster som AWS, Bot Framework, api.ai och Azure för att skapa skills till Cortana, Alexa och Google assistant.

Förberedelser:
Vill ni följa med och skapa er egna bot så ta med laptop. Det underlättar om ni redan innan har konto hos:
- Amazon (om ni vill nå Alexa)
- BotFramework.com och Azure (Om ni vill nå Cortana)
- Api.ai (om ni vill nå Google Home)

Både Bot framework och Api.ai har även möjlighet att nå många andra plattformar (Facebook, Slack, Teams, Skype, m.fl.), workshopen kommer inte att handla om dessa utan fokusera på de plattformar man styr med rösten. Kodexempel kommer vara i C# (Web API).

Jimmy Engström, CTO, Azm Dev

20.00

WORKSHOP 3: BUILDING EPIC DIGITAL EXPERIENCES WITH BOX PLATFORM AND GOOGLE CLOUD VISION

Businesses are evolving to meet customer expectations by building digital experiences in new ways. Digital transformation begins with content; the problem is that when it comes to leveraging content in apps it can be a frustrating process. Many late nights get sacrificed building features from task to comments to search to storage to security. With Box Platform you can create an awesome app and customer experience by streamlining outdated processes.

Join us during this session to learn about the Box SDKs and Box RESTful Content APIs in addition to how to discover the potential of AI in your business through our integration with Google Cloud Vision. Cant wait? Download our developer toolkit here and get an head start.

John Barber, Box Technical Guru

22.00

KVÄLLEN AVSLUTAS, TACK!

Med reservation för eventuella ändringar.

PLATS: SKOFABRIKEN

Code Night arrangeras på Skofabriken i Hornstull.
Vi bjuder på enklare mat, dryck och snacks under kvällen.

Adress: Hornsbruksgatan 23, Stockholm
När: 28 september, kl. 17.30 – 22.00

Du hittar lokalen här.

PARTNERS

Stort tack till våra partners som gör det möjligt för oss att genomföra denna kväll.

Starcounter

Växjö kommun

BOX

Doctrin

Suse

BLI PARTNER ↵

KONTAKT

Hör gärna av dig till oss om du har frågor, tips eller förslag.

Rebecca Klüger
Projektledare
+46 735 256 098

Viktor Sandberg
Marknadsansvarig

+46 8 453 60 73

Anna Nilsson
Eventchef
+46 707 714 051