CODE NIGHT #8 – DET PERFEKTA SPRÅKET

Handen på hjärtat, vilken är den största gemensamma nämnaren vad gäller intressen för utvecklare? Är det att ordna affärsvärde för uppdragsgivarna, är det problemlösning genom kreativ kod eller är det de oändliga möjligheterna som lockar? Oavsett vad så börjar allt med kod och programmeringsspråk är garanterat ett av de ämnen som intresserar många. Det är ett mångfacetterat ämne. Man kan diskutera allt från vilket språk som är bäst, vilket som är trevligast att arbeta med, vilken språkparadigm som är överlägsen, vilka enskilda funktioner som tillför värde, vilket som är det bästa nybörjarspråket, och så vidare. Men framför allt vilka egenskaper som är viktiga i ett språk.

Välkommen till Code Night #8 den 23 februari på Skofabriken i Stockholm där vi tar upp många av de här frågorna, med förhoppningen att inspirera dig. Kvällen samlar över hundra utvecklare och bjuder på intressanta presentationer och spännande workshops. Vi ses!

KVÄLLENS TALARE & WORKSHOPLEDARE

PROGRAM

17.30

REGISTRERINGEN ÖPPNAR

Mingel, enklare mat, snacks och dryck.

18.00 - 18.05

HEJ OCH VÄLKOMNA!

Kvällens moderator Sophia Nilsson drar igång kvällen.

18.05 - 18.35

FINNS DET PERFEKTA SPRÅKET OCH VILL VI ENS HA DET?

Är det någon vits med att försöka välja ett språk som fungerar i alla, eller i alla fall många, sammanhang? Eller ska man välja rätt språk för varje tillfälle? Om man verkligen vill ha ett allroundspråk, finns det något som är mest lämpat? Utvecklingsexperten Niclas Nilsson reder ut begreppen.

Niclas Nilsson, Konsult och VD, Fooheads och Papertend

18.35 - 18.55

TA DET BÄSTA FRÅN VARJE PARADIGM OCH KOMBINERA DEM SÅ HÄR

Det är ingen vits med att renodlat försöka hålla sig till en programmeringsparadigm. Men det kan vara svårt att kombinera dem. Christian Landgren tipsar om hur man kan gå till väga genom att visa exempelkod i Javascript.

Christian Landgren, VD, Iteam

18.55 - 19.10

KORT MINGELPAUS

19.10 - 19.35

DEN PERFEKTA ARKITEKTUREN

Mina Boström Nakićenovićs berättar om hur man kan skapa en arkitektur med hjälp av modelldrivenutveckling. Det är inte alltid den tekniskt bästa arkitekturen som ger mest värde för kunderna, ibland kan "sämre vara bättre". Tankar om Lean Startup Mindset och att börja med en Minimum Viable Solution tas upp.

Mina Boström Nakićenović, Utvecklare och arkitekt, FIS Front Arena

19.35

WORKSHOPS

Du får höra en hiss-pitch om kvällens workshops innan de drar igång. Varje workshop har ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

19.45 - 20.30

EN NÄRMARE TITT PÅ STREAMS I JAVASCRIPT

Christian Landgren från Iteam gör en djupdykning i reaktiv programmering med Javascript och Highland.js. Han beskriver och demar streams för bearbetning av komplexa flöden med hjälp av ett exempel på en realtidstillämpning. Ta ett djupt andetag, gör dig beredd och häng med!

Christian Landgren, VD, Iteam

19.45

SÅ HÄR FUNGERAR C# I MICROSOFTS NYA NET CORE

Ta med dig en PC, Mac eller en Linuxburk, installerad med gratisverktyget Visual Studio Code och häng med i en genomgång av nya funktioner i C#, Net Core och Visual Studio Code.
Här får du handfasta tips och kan prova själv hur det fungerar, förutom en diskussion av vad som händer på språkfronten på Microsoftplattformen, främst på Net Core.

Dag König, Senior Technical Evangelist, Microsoft & Filip Ekberg, Principal Consultant, fekberg AB 

19.45

C# IN THE DATABASE

Object-oriented languages gives us easy way to model complex systems, in-memory databases gives us extreme performance. What happens if we merge this two tiers and our code becomes persistent? No serialization, no ORM, no concept of moving data to and from the database. This is possible as the database shares a RAM with your app. In this technical demo I will show you how to use C# to model and manipulate data using Starcounter in-memory platform.

Michal Nosek, Application Developer, Starcounter Poland

22.00

KVÄLLEN AVSLUTAS, TACK!

PLATS: SKOFABRIKEN

Code Night arrangeras av TechWorld på Skofabriken i Hornstull.

Adress: Hornsbruksgatan 23, Stockholm
Datum: 23 februari
Tid: 17.30 – 22.00

Frågor? Kontakta oss på codenight@idg.se

www.codenight.se

PARTNER

Stort tack till vår partner som gör det möjligt för oss att genomföra denna kväll!

Starcounter