11 SEPTEMBER • STOCKHOLM

Boka idag – spara 2000 kr

Det sägs att det bara finns två typer av företag. De som har blivit hackade och de som har blivit hackade, men inte vet om det.

På NGT Stockholm 2019 handlar det om hoten mot ditt företag och mot dina data. Det handlar om gårdagens hot, om dagens hot och, framför allt, om morgondagens hot. Hur skyddar vi oss mot virus, stöld av data, nätfiske, trojaner, stöld av identiteter och lösenord, spionprogram, botnät och den kanske svagaste länken av dem alla – den mänskliga faktorn?

Hoten blir bara fler och fler, samtidigt som det som behöver skyddas också ökar. För några år sedan var det om servrar, användares dator och nätverk. I dag handlar det dessutom om allt från smarta klockor och bilar till nationell elförsörjning. Att lägga steget före it-kriminaliteten är ett hårt jobb, det gäller att veta vilka hot som finns och hur man skyddar sig mot dem. Dessutom kommer det hela tiden nya regler, lagar och direktiv att ta förhålla sig till.

På NGT möter du både internationella och svenska experter, hackare, myndigheter, företagen som ligger i täten samt Sveriges it-säkerhetsproffs. Vi ses där!

Just nu: boka till earliest bird-pris – spara 2 000 kr

Programpunkter och diskussionsämnen:

 • Wearables
  Smart watches och aktivitetsarmband sporrar oss till bättre hälsa och underlättar vår vardag, de är smidiga hjälpmedel och dessutom snygga accessoarer. Över 100 miljoner enheter har sålts årligen de senaste åren globalt. Men hur säkra är de? Hur hanterar smarta klockor och aktivitetsarmband egentligen våra data och hur enkelt kan de hackas? Förbered dig på en hel del överraskningar.
 • Dataexplosionen
  På 90-talet skrattades det till och med åt konceptet terabyte. Det kändes som ett orimligt mått på digital lagring. Idag kostar en hårddisk på en terabyte runt 400 kronor. Priserna fortsätter nedåt och datamängder ökar exponentiellt. Vi har tillgång till mer information och data än någonsin, men hur skyddar vi dessa enorma datamängder på bästa sätt? Hör experterna dela sina erfarenheter och tips.
 • Lösenordskaoset
  Nu är det nog. Svåra, krångliga och framför allt osäkra lösenord är gårdagens lösning. Allt fler röster höjs för att lösenordens tid är förbi. Nu måste vi använda andra, säkrare inloggningssätt. Lär dig mer om framtidens autentisering.
 • Regler, direktiv och lagar
  Över ett år har passerat sedan GDPR började gälla. Den första vågen har lagt sig, men vad har hänt hittills och vad händer framöver? Kan vi dra några slutsater av vilka praktiska effekter GDPR gav?
 • Den mänskliga faktorn
  De tekniska lösningarna som skyddar system och data blir allt smartare. Vi människor borde bli det också, men så är inte alltid fallet (tänk ”kommandorörelse”). Hur tar vi hänsyn till den ständigt närvarande säkerhetsrisken ”den mänskliga faktorn”?

Talare

Talarlistan uppdateras löpande – så håll koll!

Hallå där Magnus Aschan, moderator på Next Generation Threats. Varför är det här eventet så spännande?

Magnus Aschan på Next Generation Threats

– Jag tycker att säkerhet har varit ett av de mest spännande områdena inom it väldigt länge. Det har alla element för att göra det riktigt intressant: kriminella ligor, enorma summor pengar, aktivister, hackare, militära underrättelsetjänster, spioner och, inte minst, alla idealister och personer som ägnar sitt liv åt att skydda oss mot dem …

– På det så ökar insatserna kraftigt. Idag är hela vårt samhälle byggt på digitalisering och vi måste agera därefter. Det går inte att överskatta vikten av de här frågorna.

Du har ju modererat NGT flera gånger. Hur är det att vara moderator på just det här eventet?

– Det har ända från början varit otroligt kul och intressant. Vi har lyckats skapa en speciell stämning och förväntan på NGT, där det är mycket frågor och diskussioner. Det är inte helt vanligt på säkerhetsevent. Här har vi en öppen atmosfär och många som vill och vågar fråga och diskutera.

– Jag har sedan länge menat att informationsdelning är ett stort problem på den ”goda” sidan. Det är för lite av den varan, ofta locket på när någon råkat ut för något, vilket gör det omöjligt för andra att lära sig av misstag och förbättra skydden. Nätets kriminella har ett stort övertag här, de delar, lär sig och kan därmed ligga steget före. Min förhoppning är att NGT kan bidra till att balansera vågskålen.

Vad ser du fram emot på årets event?

– Det har skett en del dramatiska händelser inom it-säkerhet sedan förra årets event. 1177 är bara ett exempel. Jag ser fram emot programpunkter som tar upp aktuella händelser, och besökarnas reaktion och tankar kring det som har hänt. Dessutom vill jag höra fler framtidsspaningar. NGT har som mål att ligga steget före, att blicka framåt och arbeta proaktivt med de här frågorna. Det är det själva ”Next Generation”-tänket handlar om.

Du är känd för din optimistiska syn på teknik och framtid. Hur applicerar du den på it-säkerhet?

– Den tekniska utvecklingen ger oss enorma fördelar, utifrån ett historiskt perspektiv ser vi vilken otrolig förbättring av livskvalitet vi fått – men vi är bara i början av utvecklingen.

– Vi lever i mänsklighetens mest spännande tid, men den positiva utvecklingen sker inte av sig själv. Tekniken i sig har inga värderingar, vi människor måste styra utvecklingen åt rätt håll och här är it-säkerhet ett fundament. Tekniken måste kunna användas säkert, där individers och organisationers integritet och frihet skyddas. Lyckas vi balansera de här frågorna rätt har vi en ljus framtid.

Varför tycker du att man ska besöka NGT 2019?

– NGT är speciellt för att viktiga samhällsbärande och känsliga funktioner kan diskuteras med öppenhet, det är inte vanligt. Om du som besökare har en nyfiken inställning och vill dela funderingar och tankar, har du ett stort utbyte av att delta på Next Generation Threats – även i år.

Just nu: boka till earliest bird-pris – spara 2 000 kr

Plats: Stockholm Waterfront

Next Generation Threats arrangeras på Stockholm Waterfront Congress Centre. Perfekt läge vid Stockholms Centralstation, modern miljö och fin service – här finns alla förutsättningar för att du ska trivas under dagen.

När: 11 september, kl 08.00–17.00 (After Work från kl 17.00)
Adress: Nils Ericsons plan 4, Stockholm

Det här får du som deltagare

 • Inspiration och praktisk kunskap från ledande it-säkerhetsexperter
 • En heltäckande överblick av de senaste trenderna och arbetssätten
 • Nätverka med 300 branschkollegor som har liknande utmaningar som du
 • Konkreta tips och case på hur du skyddar dig mot kommande hot och sårbarheter
 • Mat, dryck, färsk frukt och AW – vi håller din energinivå på topp

”Sveriges bästa och mest meningsfulla it-säkerhetsevent”

– Magnus Näriäinen, Nsec

Våra partners 2019

HP

Fortinet

Bli partner!

Bli partner till Next Generation Threats Stockholm och nå ut till Sveriges tech-publik. Hör av dig till oss så berättar vi mer om möjligheterna.

Anmäl intresse

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Executive Event Editor
katarina.stromberg@idg.se
+46 708 88 42 66

Rasmus Halonen
Marketing Coordinator
rasmus.halonen@idg.se
+46 709 48 85 87

Alexandra Appelqvist

Alexandra Appelqvist
Partnership & Project Manager
alexandra.appelqvist@idg.se
+46 729 77 57 08

Felicia Steen

Felicia Steen
Project Manager
felicia.steen@idg.se
+46 735 98 22 20